Правителството прие изменение на РМС № 727 от 2019 г. за

...
Правителството прие изменение на РМС № 727 от 2019 г. за
Коментари Харесай

Отменят се текстове от правителствено решение, касаещи обхвата, отговорностите и ролята на системния оператор „Информационно обслужване” АД по отношение на МВР 

Правителството одобри изменение на РМС № 727 от 2019 година за установяване на административните органи, които при осъществяването на своите функционалности, свързани действия по систематична интеграция, разпореждат осъществяването на тези действия на систематичния интегратор – „ Информационно обслужване “ АД.

Системната интеграция по глава първа „ а “, раздел IV от Закона за електронното ръководство се реализира от „ Информационно обслужване “ АД. Съгласно § 45 от Преходни и заключителни разпореждания на Закона за изменение и допълнение на Закона за електронното ръководство (ДВ, бр. 94, доп. Дъждовни води, бр. 102) „ Информационно обслужване “ АД е обществен възложител единствено при възлагане на дейностите по член 7с – даване на услуги по създаване, поддържане, развиване и наблюдаване на работоспособността на осведомителните и информационните системи, употребявани от административните органи, както и действия, които обезпечават осъществяването на тези услуги.

С Решение № 727 на Министерския съвет от 2019 година, изменено и допълнено с РМС № 358 и № 419 от 2020 година, № 203, № 371, № 466 и № 471 от 2021 година и № 127 от 2022 година, са избрани административните органи, които при осъществяването на своите функционалности, свързани действия по систематична интеграция, разпореждат осъществяването на тези действия на систематичния интегратор – „ Информационно обслужване “ АД,

С т. 16 от РМС № 727 от 2019 година за Министерство на вътрешните работи са избрани следните действия за възлагане на систематичния интегратор „ Информационно обслужване “ АД – по систематична интеграция на осведомителни и информационни системи, употребявани при даване на административни услуги по електронен път и за продан на електронни документи с други административни органи.

Електронните административни услуги на Министерство на вътрешните работи се осъществят на база действие на автоматизираните осведомителни системи на министерството, които се построяват, поддържат, развиват и следят по избран вътрешен нормативен ред. Не се постанова дейностите по т. 16 от РМС № 727 от 2019 година да се разпореждат на систематичния интегратор „ Информационно обслужване “ АД.

Текстът на т. 16 по отношение на определянето на обсега, отговорностите и ролята на систематичния оператор „ Информационно обслужване ” АД във връзка с Министерство на вътрешните работи се анулира.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР